pressrelease

Swecon erbjuder tiltspinner för minigrävare

06 maj 2024

Tiltspinnern har utvecklats av Limako Teknik i Falun, samma bolag som ligger bakom den hyttfjädring som numera finns på Swecon som tillval på Volvo L60H, Volvo L70H och Volvo L90H och även kan eftermonteras på dessa maskiner.

– Tiltspinnern har vi jobbat till och från med sedan 2015, men mer intensivt de sista två åren, säger Martin Lindholm på Limako.

Tiltspinnern, vars konstruktion är patentsökt både i Sverige och EU, är som ett mellanting mellan ett tiltfäste och en tiltrotator. Med en knapp på vänster spak i hytten kan tiltspinnern frikopplas. Därefter kan skopan tiltas till önskat läge genom att trycka skopas mot marken eller materialet man jobbar med. När knappen på spaken släpps upp, så låses tiltspinnern och skopan i det önskade läget.

Kompakt och lätt


– Det är ett bra alternativ till tiltrotator, särskilt för Volvo EC18 och EC20, säger Stelios Pantelidis.

Tiltspinnern – den första modellen heter TS 2000 för maskiner upp till två ton – har prövats på olika testmaskiner sedan 2018. Den är kompakt, bygghöjden är endast 200 millimeter, och väger 55 kilo.

– På den svenska marknaden tror vi den är mest intressant för de små kompaktgrävarna. För större grävare är tiltrotatorer standard. På mer omogna marknader, tror vi att tiltspinnern även kan vara intressant för dem med större grävmaskiner, säger Martin Lindholm.
Limako tiltspinner TS 2000



Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462