CUPRA Sweden - PWR avslöjar sin eldrivna STCC-utmanare

29 apr. 2024

Den fängslande designen blandar CUPRA:s och Skellefteå Krafts ikoniska färger med PWR Groups distinkta stil, vilket förkroppsligar teamets anda av snabbhet, precision och innovation. Med eleganta linjer, livfulla nyanser och slående grafik, understryker den nya färgen teamets engagemang för prestanda och excellens på banan.

– Vi tycker att den nya färgen ser riktigt bra ut. Kombinationen av färger och grafik tillsammans med exponeringen av våra partners gör att det ser riktigt snyggt ut", säger Marcus Ekström, teamchef för CUPRA Sweden - PWR.

CUPRA Sweden - PWR kommer att driva tre CUPRA Born i STCC 2024 för Robert Dahlgren, Axel Bengtsson och Anton Marklund.

– Vi är otroligt glada över att vara en del av den historiska premiären av helelektriska STCC i Göteborg", säger Per Brinkenberg, Brand Manager för CUPRA Sverige. 

– Att presentera vår storsäljare, CUPRA Born, i detta mästerskap är en milstolpe för oss. Elracing i stadsmiljö är framtiden, där vi kombinerar passion, miljöhänsyn och adrenalinfylld racing. Vi ser fram emot en spännande och intensiv säsong med många pallpatser och delad glädje och framgång med våra partners. Detta är bara början på vår resa mot en mer hållbar och spännande motorsportvärld.

Teamets debut i den nya eldrivna STCC-säsongen 2024 startar i Göteborg den 8-9 juni och utlovar en adrenalindriven uppvisning av snabbhet, skicklighet och innovation. Med avtäckningen av den slående nya färgen är CUPRA Sweden-PWR redo att fängsla både fans och konkurrenter när de ger sig ut på sin jakt på seger i detta efterlängtade evenemang.


Vad är STCC?
STCC är Skandinaviens ledande racing-mästerskap som grundades 1996. Mästerskapet tävlar med kraftigt modifierade standardbilar i ett explosivt, kort och adrenalinfyllt tävlingsformat på de bästa racingbanorna i Sverige. Från och med 2024 elektrifieras mästerskapet med helt nya tävlingsbilar på nära 550 hästkrafter, de kraftfullaste bilarna i STCC:s historia. STCC sänds LIVE via streamingplattformen STCC+.


Om Swecon i STCC

Swecon är officiell partner till STCC (Scandinavian Touring Car Championship). Swecon tillhandahåller eldrivna kompaktmaskiner från Volvo CE för service och underhåll i depåområdet, samt vid behov bärgning och underhåll ute på banan med maskiner som drivs på det förnybara bränslet HVO100 och är utrustade med utvalda redskap från engcon och Holms Attachments.